Boerderijvakanties.nl

€ 62,50

De Pothaar

  • Land: Nederland
  • Regio: Overijssel
  • Accommodatie: Kamer, Appartement
  • Personen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
  • Adres: Pothaarsweg 8
  • Plaats: Loo-Bathmen
  • Website: Klik hier voor de website

Uitgebreide omschrijving

Welkom op De Pothaar. Op ons Sallandse erf kunt u overnachten in een van onze boerderijkamers. In het naastgelegen boerderijmuseum is van alles te zien over het boerenleven, van vroeger tot nu. De oude deel is verder een sfeervolle locatie voor tal van bijeenkomsten. Wandelaars en fietsers maken geregeld even een tussenstop op ons terras. Ook genieten op De Pothaar? U bent van harte welkom!

De geschiedenis van De Pothaar gaat terug tot 1767. Hendrikus Scheperboer en Janna Gerritje Schippers waren de eerste bewoners. Zij noemden hun boerderij naar de kleine terreinverhoging waarop de boerderij lag, die werd ´pothaar´ genoemd.

Sinds de 18e eeuw is er op De Pothaar natuurlijk veel veranderd. In verschillende stijlkamers zijn klederdrachten, boeken, schilderijen en andere voorwerpen tentoongesteld, zodat bezoekers een goed idee krijgen van het boerenleven van vroeger tot nu.

Dieren genoeg op De Pothaar! Maak kennis met onze kippen, poezen en roodbonte kalfjes en zoogkoeien. Of met onze ´Lakies´, de bijzondere Lakenvelder koeien. Ook het landschap biedt veel moois. Wie op ons terras zit, kijkt uit op bos, houtwallen en weilanden die zo horen bij het Sallandse coulisselandschap. Vanaf het erf is het prima wandelen en fietsen. Diverse routes lopen langs De Pothaar.

De Pothaar ligt aan de oude Schipbeek, die uitmondt in de IJssel. In de 18e eeuw voeren hier kooplieden met hun ´Enterse zompen´ naar Hanzestad Deventer. De zomp werd voortgetrokken door een aangelijnd ´lienepaard´, dat over het pad langs de oude Schipbeek liep. Inmiddels is dit wandelpad in ere hersteld. Ooit konden de schippers bij De Pothaar aanleggen voor een drankje. Die geschiedenis herhaalt zich! Wij serveren op ons terras of op de deel van het boerderijmuseum diverse versnaperingen aan onze gasten.

Referentienummer: 6529
Menu
×