de Nieuwenhof

Klik hier om de adresgegevens te tonen
Greetje Snijder-ter Haar

Over deze accommodatie

In Zuidwest Drenthe ligt in de buurtschap De Stapel (gem. De Wolden) boerderij de Nieuwenhof. Deze inmiddels verbouwde boerderij werd in 1860 gebouwd. Vanaf 1881 wordt het door dezelfde familie – nu de vierde generatie- bewoond.
Op het erf staan diverse bomen, waaronder een groene en een rode beuk. De groene beuk is bijna drie eeuwen oud.

Achter de boerderij vindt u het Reestdal, stroomdal van het riviertje de Reest. In dit beschermde natuurgebied, dat grotendeels eigendom is van het Drents en het Overijssels Landschap, vormt dit “beekje” de grens tussen de twee provincies. In het ruige landschap huizen veel water- en weidevogels.

De voormalige potstal van de boerderij is verbouwd tot twee gezellige en comfortabele appartementen, waarbij de authentieke elementen zoveel mogelijk zijn gespaard.
Beide hebben een eigen ingang en parkeerplaats, en bieden door de ligging in het achterhuis rust en privacy en uitzicht op het Reestdal.

De appartementen beschikken over een eigen terras, waar ‘s zomers genoten kan worden van de zon en het gezang van vogels.
Daarnaast hebben ze aangename vloerverwarming en is appartement 1 rolstoelvriendelijk; beide hebben een tv en radio/cd-speler.

De omgeving van de Nieuwenhof biedt veel ontspanningsmogelijkheden. Voor wandel- en fietsliefhebbers zijn er talloze stille weggetjes door afwisselende natuur (heide, bossen, weilanden) en mooie dorpen.

Details

  • Actieve boerderij: Ja

Kosten

  • Extra gasten toegestaan: Nee

Kenmerken

Verblijven

  • Appartement
Klik hier om Google Maps in te laden.

Regels

  • Roken toegestaan: Onbekend
  • Huisdieren toegestaan: Onbekend
  • Feesten toegestaan: Onbekend
  • Kinderen toegestaan: Onbekend
Greetje Snijder-ter Haar

Geplaatst door Greetje Snijder-ter Haar

Profiel status
Ongeverifieerd
Request to book
??/nacht
Zoeken

Vergelijk accommodaties

Vergelijk