Trier

Plattegrond Trier
Plattegrond Trier

Vorig jaar zijn we in het voorjaar in Trier geweest. Deze stad ligt in de buurt van Koblenz en Cochem, in ieder geval aan de moezel. Een sfeervolle stad met bezienswaardigheden en een gezellig centrum met winkels.

Grote Kerk van Trier
Grote Kerk van Trier

Eigenlijk kan je er best een weekendje verblijven in Trier of omgeving, het is namelijk de moeite waard om tijd te nemen om de stad echt te bekijken. De Porta Nigra, de paleistuin en het Basilicum (grote kerk) is een must om te zien. Een stadswandeling langs de bezienswaardigheden en de terrasjes geeft je echt het vakantiegevoel en dat om slechts een aantal uren rijden vanaf Nederland.

Paleis tuin Trier
Paleis tuin Trier

De omgeving, de Eifel, is een glooiend gebied met steile stukken en de kenmerkende rivier de Moezel er centraal tussenin. Een uitstapje naar Cochem ligt voor de hand. Onderweg zie je vooral glooiende weilanden en kleine dorpjes. Binnendoor cirkelen, dus niet over de grote wegen, geeft je nog meer het gevoel dat je echt in een gebied rijdt, waar de tijd stil heeft gestaan. Dorpjes met oude boerderijen en kleine cafe’tjes. Het is er rustig en gemoedelijk.

Zoeken

Vergelijk accommodaties

Vergelijk