Grossklockner

Grossklockner
Grossklockner – de weg er naar toe

Het gebied van de Grossglockner. De hoogste berg van Oostenrijk. Beroemd bij vele toeristen en bereikbaar via de zogenaamde Hochalpenstraße. De berg ligt in de buurt van Zell am See.

De weg er naar toe is al speciaal, door de vele steile stukken en in de zomer hier en daar sneeuwplekken waar mensen stoppen om een foto te maken in de sneeuw. De weg slingert zich naar boven en na het betalen van een tol begint het mooiste gebied. Steile wegen, diepe afgronden en een steeds dunner wordende boomgrens.

Grossklockner
Uitzichtpunt halverwege

Eenmaal boven, dringen wanen de bussen en auto´s zich een weg naar een parkeerplek, wat overigens voldoende aanwezig is. Het uitzicht is in 1 woord: adembenemend! Prachtig! Wat mij direct opvalt zijn de borden die de ijsgrens aangeven en het jaartal erbij. Ook deze gletsjer raakt op! Wie er 20 jaar geleden aan de rand is geweest, moet nu veel verder lopen om weer aan de rand te komen.

Eenmaal na een dag met een zon en lekkere temperatuur, komen we weer aan bij onze vakantiehuis in Tirol. Daar hebben we deze foto’s uitgezocht. Het is een gebied om vaker te bezoeken. Een echte aanrader!

Zoeken
Ligging
Prijs
Facilititeiten

Vergelijk accommodaties

Vergelijk