Schathuis Wijtwerder Heerd

Klik hier om de adresgegevens te tonen
Betty Lambeck
Accommodatie
18 Gasten

Over deze accommodatie

Op het “Hoogeland” van de provincie Groningen in het landschap Fivelgo ligt het dorpje Oosterwijtwerd. Het eeuwenoude gebied rond Oosterwijtwerd staat synoniem aan ruimte, rust, natuurschoon, een rijke cultuur met ontelbare wierden (terpen), maren (voormalige waddenprielen), euwenoude borgen en kerken met wereldberoemde orgels, musea, dijken, polders en kwelders. De bruisende studentenstad Groningen met zijn toonaangevend museum is dichtbij, alsmede het monumentale stadje Appingedam, de Waddenzee, Schiermonnikoog, Borkum en Emden.
In dit piepkleine dorpje staat sinds 1789 de schitterende, met veel kunst (280 schilderijen) en antiek ingerichte, woonboerderij: Schathuis Wijtwerder Heerd. De boerderij staat op een 3 ha. groot terrein, waarop zich ook de borgplaats met hergraven grachten van de voormalige Ripperdaborg bevindt. In de grote boerderijtuin zijn verschillende terrassen met een idyllisch uitzicht op boomgaarden en weilanden, waarin schapen grazen en kippen rondscharrelen.

De accommodatie herbergt 6 kamers met elk een eigen naam, geschiedenis en sfeer: de Ede Staal Kamer met expositie over wijlen deze Groningse zanger, de Blauwe Kamer en de Antieke Kamer. Alle kamers hebben en eigen bakamer,wc, lits-jumeaux, comfortabel zitje, tv en mini selfservice bar. Er zijn ook twee inpandige vierpersoons questhouses: het Israël Huis en het Kleyn Huis met pantry, luxe badkamer met bad, zonnebank en sauna en de Henri de Wolf Kamer.

Het huis beschikt over een bibliotheek en er is veel foldermateriaal van de wijde omgeving. Betty organisert kano-, kerkorgel-, schaats- en fietsarrangementen (meerdaags en geheel verzorgd).

Het dorpje heeft een eigen Eetcafé: Veldzicht. Het terras van deze eetgelegenheid ligt in de zon aan het water en boten kunnen er zo aanleggen. Verder zijn er maar liefst vier prima restaurants binnen een straal van 4 km.

Het ontbijt wordt opgediend in de met veel kunst en antiek ingerichte woonkamer.Deze kamer heeft een prachtig uitzicht op de tuin.

Details

  • Gasten: 18
  • Actieve boerderij: Ja

Kosten

  • Extra gasten toegestaan: Nee

Kenmerken

Verblijven

  • Kamer
  • Vakantiehuis

Faciliteiten & Voorzieningen

  • Sauna
Klik hier om Google Maps in te laden.

Regels

  • Roken toegestaan: Onbekend
  • Huisdieren toegestaan: Onbekend
  • Feesten toegestaan: Onbekend
  • Kinderen toegestaan: Onbekend
Betty Lambeck

Geplaatst door Betty Lambeck

Profiel status
Ongeverifieerd
Request to book
??/nacht
Zoeken

Vergelijk accommodaties

Vergelijk