Boerderijvakanties.nl

Olitos Hoeve

  • Land: Nederland
  • Regio: Groningen
  • Accommodatie: Appartement
  • Personen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20+
  • Adres: De Wissel 1
  • Plaats: Tolbert
  • Website: Klik hier voor de website

Uitgebreide omschrijving

Wij zijn Jaap en Anneke Lise en woonachtig op de boerderij. Al 150 jaar lang wordt deze boerderij bewoond door onze voorouders. Wij zijn reeds de 4e generatie.
Hierdoor zijn we erg vertrouwd met de prachtige omgeving en natuur. Hier genieten wij dagelijks van. En niet wij alleen.

Ook heel veel dagjesmensen uit alle delen van Nederland en zelfs daarbuiten, komen hier om te genieten van de prachtige natuur waar men geniet van de serene rust, onvergetelijke fietstochten, onbekommerd picknicken enzovoorts.

Mede hierom bieden wij al jaren meerdere appartementen aan waar bezoekers voor een korte of langere tijd en in alle rust gebruik van kunnen maken.
Onze boerderij draagt sinds jaar en dag de naam “Olito’s-hoeve”. In het verleden was de hoeve het terrein voor melkveehouderij en dus een plek waar het ‘boeren’ centraal stond. Nu is de hoeve grotendeels ingericht voor ontvangst en onderhoud van bezoekers en geïnteresseerden die meer willen weten van de hoeve en/of de omgeving.

Natuur:
Op het land van de Olito’s-hoeve ligt een petgat waar de natuur opnieuw zijn gang mag gaan. Oorspronkelijk onstonden petgaten door het afgraven van veen voor turf. Deze gaten liepen vol met regenwater. In en om het petgat ontstond een gevarieerd dieren- en plantenleven. Daar kunt u op een bank en aan een picknicktafel opnieuw van genieten.

Rondleidingen:
Op de Olito’s-hoeve verzorgt Jaap Lise voor groepen rondleidingen die ongeveer 2 uur duren. Naast een kijkje op het voormalige melkveebedrijf met dia’s en vertoning van een korte film, wandelt u door de natuur en maïsvelden. Onderweg wordt bekeken welke bomen groeien in de houtsingels. Met het houden van een quiz wordt uw kennis over het ‘boerenlandleven’ getest.

Overige mogelijkheden:
- Bed and Breakfast
- Watersport op 5 km afstand

Wanneer u een appartement wilt reserveren, dan kunt u ons dit bij voorkeur telefonisch kenbaar maken.

Referentienummer: 586

Geen trefwoorden

  

Menu
×