Boerderijvakanties.nl

Martenshof

  • Land: België
  • Regio: Vlaanderen - Limburg
  • Accommodatie: Kamer, Appartement
  • Personen: 1, 2
  • Faciliteiten: Internetfaciliteiten
  • Adres: Lindestraat 7
  • Plaats: Heers
  • Website: Klik hier voor de website

Uitgebreide omschrijving

In een prachtig gerestaureerde vierkantshoeve siert het schilderachtige Zuid-Limburgse dorpje Mettekoven gelegen in het vruchtbare Haspengouw tussen Sint Truiden het hart van de fruit streek en het historische Tongeren..Ligt het Martenshof met vakantiewoningen met alle comfort.

OMGEVING
Als recreatie tijdens uw verblijf in Martenshof kunnen wij U een verkenning van de omgeving aanraden. Dit kan door gebruik te maken van de vele fiets- en wandelwegen. Er is een Monumentenroute (24km), Landschapsroute (31km), Haspengouwroute 1 & 2, Trudofietsroute (55km), GR paden (herkomst Trier -passeert in Mettekoven), Wandelwegen langs de verschillende holle wegen (5, 6 of 8km) .

De antiek- & rommelmarkten gaan door elke zaterdagvoormiddag in Sint-Truiden en elke zondagvoormiddag in Tongeren.
Een weinig bezochtte streek waarin ook heel wat kokette dorpjes en kastelen verspreid liggen tussen historisch geladen plaatsen als Sint-Truiden en Tongeren. Om de fruit streek te verkennen is elk seizoen geschikt, maar ideaal is natuurlijk eind april begon mei wanneer de bloesems het land in een feestelijk kleed van groen en wit hullen.

Men kan voor een heerlijke maaltijd ook steeds terecht in de aangrenzende taverne Martenshof van waaruit ook roomservices naar de verblijven toe gebeurt op simpele aanvraag van de gast.

Wil men zich echter graaf of hertog voelen tijdens het verorberen van tongstrelende gerechten in een voor deze streek welbekende omgeving mogen we niet nalaten U “Chateu de la Motte” aan te bevelen. Het is gelegen in Groot-Gelmen een buurt gemeente van Mettekoven. Chateau de la Motte verwent ons niet enkel op culinair vlak maar is tevens omgeven door een Expositie en Wandelpark en bevat zowel een Brasserie als Tuinterassen als Kruidtuinen en Minerale Bronnen. De kinderen hebben een speelweide tot hun beschikking met klimrekken.

MEER INFORMATIE?
Graag nodigen wij u uit om een kijkje te nemen op onze website (een directe link staat op deze pagina).

Referentienummer: 6949

Geen trefwoorden

  

Menu
×