Boerderijvakanties.nl

Landgoed Wilgenheerd

  • Land: Nederland
  • Regio: Groningen
  • Accommodatie: Kamer
  • Boerderij in bedrijf: Ja
  • Faciliteiten: Internetfaciliteiten
  • Adres: Havenstraat 3
  • Plaats: Wehe-den Hoorn
  • Website: Klik hier voor de website

Uitgebreide omschrijving

Graag heten wij u welkom op Landgoed Wilgenheerd, een schitterend gelegen boerderij, met daarin twee zeer comfortabel ingerichte gastenkamers en een kleine camping.

Landgoed Wilgenheerd ligt op een prachtige plek aan de Hoornsevaart vlakbij Wehe- den Hoorn en doet zijn naam eer aan, het terrein is beplant met vele imposante oude wilgen, die vroeger dienstdeden als windsingel rondom het voormalige fruitbedrijf.
De boerderij wordt aan de noord ? en de zuidzijde omsloten door bosbeplanting van Staatsbosbeheer, de oostzijde ligt aan het water en heeft evenals de westzijde een fraai en weids uitzicht over het Groninger land. De gasten van Wilgenheerd wanen zich door de bijzondere sfeer die de aanleg van erf en tuin oproept af en toe even in Frankrijk.

Logies en ontbijt:
Onze twee hotelkamers zijn modern en zeer comfortabel ingericht en garanderen u een aangenaam verblijf. Beide kamers liggen op de begane grond en hebben openslaande deuren naar een eigen terras.
Met veel plezier serveren wij u ‘s ochtends een uitgebreid ontbijt, dat u bij mooi weer op het terras van u kamer kunt nuttigen.

Kamperen:
De kleine, rustige, landelijk en aan het water gelegen camping is een onverwachte verrassing in het open Groninger landschap. Wilgenheerd geeft door de aanplant van het erf en de mooie oude wilgen enerzijds een besloten en beschutte indruk, aan de andere kant zijn de prachtige vergezichten weer typisch voor het weidse Groninger landschap.

De camping heeft eenvoudig maar goed sanitair, bestaande uit een dames en een herentoilet, een dames en een heren douche (met warm water), wasgelegenheid, afwasruimte, eveneens met warm stromend water.

Omgeving:
Wilgenheerd is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan Noordwest Groningen, van oudsher een vooruitstrevend landbouwgebied.
Momenteel vindt u er vooral moderne akkerbouwbedrijven waar de pootaardappel een belangrijk gewas is naast graan, suikerbieten en uien. Tegenwoordig geven ook tulpenvelden het gebied in het voorjaar kleur. Tevens zijn er grote melkveebedrijven in Noordwest Groningen.
De kleine authentieke dorpen zijn hoog en droog gebouwd op wierden en liggen met hun oude kerken en molens als parels verspreid in het ruime en open landschap.
Op de robuuste Waddenzeedijk met daarachter de unieke groninger kwelders, de overgang van zee naar land, van zout naar zoet, kunt u heerlijk uitwaaien.
Het Nationaal Park Lauwersmeer is op 20 km afstand, evenals de gezellige stad Groningen, waar u beslist een bezoekje aan het Groninger Museum moet brengen en een wandeling door de binnenstad moet maken. Ook een uitstapje naar het oude friese stadje Dokkum is meer dan de moeite waard. Vanuit Lauwersoog vertrekt de boot naar Schiermonnikoog. Ook Pieterburen met de zeehondencreche, de borg Verhildersum in Leens en de vele goede restaurants maken een bezoek aan het gebied zeer de moeite waard.

Referentienummer: 9307

Geen trefwoorden

  

Menu
×