Boerderijvakanties.nl

De Sokkeraai

  • Land: Nederland
  • Regio: Groningen
  • Accommodatie: Kamer, Appartement
  • Personen: 1, 2
  • Faciliteiten: Sauna
  • Adres: H. van Cappenbergweg 13
  • Plaats: Kloosterburen
  • Website: Klik hier voor de website

Uitgebreide omschrijving

Welkom in onze bed and breakfast. Sinds medio 2002 zijn wij begonnen met het runnen van een gastenverblijf naast ons “gewone” werk. Wij beleven er veel plezier aan om onze gasten het mooie Groningen te laten verkennen. Wij veertigers zijn beiden afgestudeerd aardwetenschappers met voornaamste werkveld milieu en archeologie. Wij kunnen u dus veel over de geschiedenis van het Groningse landschap vertellen.

Natuurlijk ligt er in het gastenverblijf ook divers informatiemateriaal over de vele leuke, interessante activiteiten of bezienswaardigheden in de buurt. Vanuit de haven van Molenrij kunt u ook prachtige kanotochten maken door de vele maren, die het Hogeland rijk is. Ook per fiets is de omgeving supermooi: langs de vele wierden of langs de Waddenzeedijk. Nergens zijn de luchten mooier dan in Noord-Nederland (geen grapje)!

Maar ook in de winter kunt u genieten van het Groningse landschap met zijn eindeloze vergezichten of een bezoek brengen aan de gezellige stad Groningen. Of wat dacht u van een vaartochtje naar Borkum of Schier, kijken bij de zeehonden in Pieterburen Of lekkere Groningse mosterdsoep eten in Eenrum (de mosterdfabriek stond trouwens ook in Molenrij!)? Genoeg te doen dus!

De Sokkeraai
De B&B is gebouwd in de schuur van onze boerderij. In de gezellige woonkeuken wordt het ontbijt geserveerd met een vers eitje van onze eigen scharrelkippen. Biologische en streekproducten mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Indien gewenst, kunt u hier ook lunchen en/of dineren of zelf koken.Verder is er een ruime badkamer, twee zeer ruime slaapkamers en een tv/leesruimte. Met lekker weer kunt u genieten van de stilte en de duisternis op het privéterras.

Wellness
Momenteel zijn wij bezig met wellness-arrangementen: er is een infraroodsauna, en er komt een houtgestookte hottub, buitendouches en een dompelton. Wat is er heerlijker om buiten in een warm bad te zitten in een omgeving, dat als één van de donkerste en schoonste gebieden van Nederland wordt beschouwd? We streven ernaar om dit in 2011 gereed te hebben. Houd onze website in de gaten! De infraroodsauna is sinds december 2010 in gebruik!!!

Geschiedenis van de boerderij
Het exacte bouwjaar van onze boerderij weten we nog steeds niet. Het voorhuis is in ieder geval vanaf het begin van de 18e eeuw in gebuik als bakkerij. Rond 1800 werd er cichorei gebrand in de voormalige schuur. Sokkeraai is de Groningse benaming hiervoor. Cichorei werd gebruikt als koffievervanger. In latere jaren veranderde de bestemming in een veedrijf met Groninger blaarkoppen en Groninger paarden, een gemengd bedrijf en een akkerbouwbedrijf. De huidige schuur is circa 120 jaar oud. Sinds de jaren 70 van de vorige eeuw heeft de boerderij zijn functie als boerderij verloren. In 2000 hebben wij het pand aangekocht.

Referentienummer: 7971
Menu
×