Boerderijvakanties.nl

De Oude Pastorie Macharen

  • Land: Nederland
  • Regio: Noord-Brabant
  • Accommodatie: Kamer
  • Personen: 1, 2, 3
  • Adres: Kerkstraat 2
  • Plaats: Macharen
  • Website: Klik hier voor de website

Uitgebreide omschrijving

Macharen, gelegen aan de Maas, biedt u vele mogelijkheden tot verkenning van het rivierengebied met vele stadjes vlakbij: Megen, Ravenstein, Grave aan de Brabantse kant van de Maas. Pontveren zetten u over naar Gelderland met o.a. Maasbommel, Batenburg en Appeltern met de bekende tuinen.

Echter ook de Brabantse zandgronden: de Herper Duinen en de Maashorst liggen vlakbij.
De historische steden Nijmegen en Den Bosch liggen op een steenworp afstand.

De Oude Pastorie is gelegen aan het knooppunt 14 van de Brabantse fietsroutes en aan de landelijke fietsroute LF12: Maas- en Vesting route. Direct om Macharen ligt een groot wandelpad, dat o.a. langs het Kasteel van Oijen voert, en aansluitingen geeft op andere paden langs de gehele Maas.

De Oude Pastorie is beneden ingericht als kunstgalerie.Aan de bezoekers een compleet mooi ingericht huis getoond, geen steriele “witte” galerie. Ook de slaapkamers van de B&B sluiten hierop aan met ieder een eigen inrichting: Klassiek, Frans, Engels, Jugendstil.
Kunst en een klassieke inrichting vormen samen een geheel. Twee kamers zijn ingericht met een twee- persoonsbed of bedstede. Twee kamers hebben een tweepersoons bed en eenpersoons bedstede, ideaal voor meereizende kleine kinderen.
Voor de gasten zijn er zijn twee badkamers aanwezig. Badjassen en handdoeken zijn voor de gasten ter beschikking.

Het luxueuze ontbijt bestaat uit: Vers fruit, diverse (warme) broodjes, meerdere soorten vleeswaren, kaas, eigengemaakte vruchtenjams en zoetwaren. Natuurlijk ontbreekt het eitje niet en worden koffie, thee en jus d’orange geserveerd. U kunt ook genieten van een assortiment ontbijtgranen te gebruiken met melk of yoghurt. Het totaal van het ontbijt is omvangrijk. Het staat de gasten vrij om voor zichzelf hieruit een lunch samen te stellen.
Het ontbijt staat s’morgens gedekt in de ontbijtkamer beneden, onderdeel van de galerie. Tijdens het ontbijt kan weer genoten worden van de tentoongestelde kunst en de totale aankleding van De Oude Pastorie.

In de directe omgeving van De Oude Pastorie zijn meerdere restaurants van diverse niveau’s: Van pannenkoekenhuis tot gelegenheden, waar u in een goede sfeer een gehele avond van uw diner kunt genieten.
Voor groepen bestaat de mogelijkheid om een BBQ bij De Oude Pastorie te laten verzorgen.

Ontvangst en afspraken

Bij aankomst in De Oude Pastorie worden de B&B-gasten ontvangen met koffie of thee en wordt een rondleiding door het huis gegeven. Overigens de koffie en thee staat voor de gasten steeds gratis klaar. De diverse ruimtes van het huis zijn vrij voor gebruik en kunnen ook, zonder kosten, voor eigen avond-activiteiten gereserveerd worden. Uitgebreide informatie over de omgeving, geschiedenis en activiteiten ligt ter inzage.
Afspraken over tijdstippen van aankomst en vertrek en van het ontbijt worden in overleg gemaakt, waarbij ervan wordt uitgegaan dat de gasten meestal lang, langzaam en tot uiterste van het rijke leven van weleer willen genieten.

Referentienummer: 10442
Menu
×