Boerderijvakanties.nl

De Lemelerberg

  • Land: Nederland
  • Regio: Overijssel
  • Accommodatie: Vakantiehuis
  • Boerderij in bedrijf: Ja
  • Personen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20+
  • Faciliteiten: Internetfaciliteiten, Wasmachine
  • Adres: Zonnebloemweg 8
  • Plaats: Lemele
  • Website: Klik hier voor de website

Uitgebreide omschrijving

Wilt u ook uw vakantie doorbrengen in een prachtig natuurgebied met veel bos en heide en actief bezig zijn met wandelen en fietsen mountinbiken of met een kano de regge of vecht af. Wij hebben die mogelijkheden voor u. Te huur een vakantiewoning van alle gemakken voorzien bij een woonboerderij met een paar dieren (geen bestaande boerderij meer) tot 6 personen landelijk gelegen met de Lemelerberg als achtertuin een van de mooiste plekjes in Overijssel. Vanaf uw vakantiewoning kunt u diverse fiets en wandelroutes volgen. Er zijn routes uitgezet met beschrijving en bordjes. Het gebied biedt een afwisseling aan natuur, bossen, heide en weilanden. De schaapskudde kunt u hier nog tegenkomen. De Sallandse heuvelrug leent zich voor verschillende tochten in de natuur.

Tussen de rivierdalen van de Vecht en de Regge ligt een afwisselend gebied met bossen,heide, vennen en stuifzanden. De boswachterij Ommen maakte vroeger samen met natuurgebied Eerde deel uit van de Havezathe Eerde.
Het landgoedkarakter kunt u herkennen aan de rhododendron struiken en fraaie beukenlanen. Er zijn twee vennen, het Besthmenerven en het Zeesserven, beter bekend als de Meertjes. Een mooi contrast met deze `Meertjes` vormt De Sahara een levende zandverstuiving, en een ideale speelplek voor kinderen.

Tussen Hellendoorn,Nijverdal en Holten ligt De Holterberg met veel bos en heide waar de zeldzame korhoender nog voorkomt. In het natuurinformatiecentrum in Ommen en Nijverdal vindt u veel informatie over deze gebieden die makkelijk per fiets bereikbaar zijn.

Zweefvliegen
Bekijk De Lemeleberg en omgeving vanuit de lucht.
Op ruim 3 km. is het zweefvliegveld van Aero Club Salland.

Kanovaren
Huur een kano en ga de Regge of Vecht af en geniet van het mooie landschap en vistrappen.

Wandelen
Vele wandelroutes in de directe omgeving zoals op de lemeleberg (op 100mtr afstand) en holtenberg en ook loopt het pieterpad hier op korte afstand langs.

Referentienummer: 3575

Geen trefwoorden

  

Menu
×