Boerderijvakanties.nl

De Kuiperhoeve

  • Land: Nederland
  • Regio: Zuid-Holland
  • Accommodatie: Kamer
  • Personen: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20+, 30+
  • Adres: Bovenkerkseweg 86
  • Plaats: Giessenburg
  • Website: Klik hier voor de website

Uitgebreide omschrijving

Op een 12e eeuwse woonheuvel langs het nostalgische veenriviertje De Giessen verrees deze authentieke woonboerderij uit de as.
De herbouwde boerderij verraadt de rijke cultuur van weleer en is dan ook herbouwd in een eeuwenoude bouwstijl. De kamers hebben daardoor karakteristieke sfeerelementen .

De op 300 meter afstand staande Gotische kerk met de markante Lieve-Vrouwentoren is vijftiende-eeuws en is nog altijd beeldbepalend.
Rust, ingetogenheid,eenvoud en gemoedelijkheid is kenmerkend voor de Alblasserwaarder.

Een woonboerderij met vele gezichten in het groene Hollandse polderlandschap.

In de nabije omgeving kunt u heerlijk fietsen en paardrijden. Van het heldere water van de Giessen, kunt u genieten door middel van kanovaren, met boottochten in een sampan of rondvaartboot.Zwemmen en vissen kunt u op en bij de speciaal daarvoor aangelegde steigers in de Giessen zelf of de aangrenzende vaarten.

Wat verder weg, vindt u slot Loevestein, nabij het markante stadje Woudrichem, waar u vanuit een Gorinchem met een romantisch pontje naar toe kunt varen. Ook de glasstad Leerdam is een belevenis.En niet te vergeten de molens van Kinderdijk. Al dit moois op fiets en vaar afstand van circa 10-20 km.

Ook is het mogelijk om in het inpandige atelier kunstzinnige workshops te volgen, zoals paarden schilderen bij de manege of koeien schilderen bij de boer. De workshop wordt verzorgd door de gastvrouw, die tegelijkertijd kunstenares en docente is.

Wilt u een arrangement met verschillende activiteiten, dan is het ook mogelijk dit met bed & breakfast te combineren.

Van harte welkom!

Referentienummer: 10376

  

Menu
×