Boerderijvakanties.nl

Boerderij Kerckeplaes

  • Land: Nederland
  • Regio: Noord-Holland
  • Accommodatie: Kamer, Vakantiehuis
  • Boerderij in bedrijf: Ja
  • Personen: 1, 2
  • Adres: Kolkweg 6
  • Plaats: Aartswoud
  • Website: Klik hier voor de website

Uitgebreide omschrijving

Met Restinn is er een nieuw concept geboren in Nederland. Restinn biedt u vrijstaande 2-persoonsverblijven midden in de natuur, op het boerenerf. U kunt genieten van voorzieningen alsof u in een 3-sterren hotel overnacht en dat terwijl u alle privacy heeft van een vrijstaand verblijf.

Een verblijf bij Resinn is uitermate geschikt om even uit de drukte van uw dagelijkse leven te ontsnappen! Geniet van de prachtige uitzichten en de stilte om u heen. Rust, ruimte en natuur krijgt een nieuwe dimensie: het eenvoudige buitenleven wordt gecombineerd met luxe overnachten waar kwaliteit, een goede service en ontspanning altijd geldt.

De locatie Aartswoud heeft 5 Restinns en bevindt zich op het boerenerf van de familie Nieuweboer. De boerderij van Kees en Jeannette Nieuweboer heet: Kerckeplaes. De boerderij was oorspronkelijk van de Nederlands Hervormde Kerk van Aartswoud, vandaar de naam. In 1963 wilde de kerk de boerderij van de hand doen. Er waren drie gegadigden. Door loting is bepaald wie de boerderij mocht kopen. De familie Nieuweboer was de gelukkige.

Het bedrijf ligt prachtig aan de Kolkweg 6. Op de boerderij, met 70 hectaren weideland, heerst een behoorlijke bedrijvigheid. Onlangs heeft er een uitbreiding plaats gevonden van 100 naar 140 koeien. Ook wordt rond de boerderij maïs en tulpen verbouwd.

De gastvrouw serveert u een elke morgen een heerlijk ontbijt. Voor onderweg kunt u lunchpakketten bestellen. ’s Avonds serveert ze, op een door u gewenst tijdstip, een heerlijk twee- of driegangen diner. U heeft keuzes uit verschillende menu’s. Dit uiteraard met een bijpassende wijn. Diverse drankjes, snacks en snoep zijn tegen aantrekkelijke prijzen verkrijgbaar uit de minibar. Vraag de familie Nieuweboer ook eens naar de typische streekproducten.

De boerderij biedt rondom een mooi uitzicht en licht op steenworp afstand van de pittoreske havenstadjes Medemblik en Hoorn. Dorpen als Aartswoud, Hoogwoud, Abbekerk en De Weere zijn duidelijk zichtbaar, evenals de Omringdijk.

Op het pad naar de boerderij staat een prachtige watermolen, de Westuit nr.7 gebouwd in 1560. Deze molen is de enige van 26 molens die vroeger tussen Aartswoud en Medemblik stonden en zorgden voor de bemaling van het land. Door de komst van het stoomgemaal in Medemblik in 1904 zijn de molens overbodig geworden en in de loop van de tijd daadwerkelijk verdwenen. Deze molen is gelukkig bewaard gebleven.

In de nabijgelegen watermolen vinden regelmatig exposities plaats. Verder is er mogelijkheid tot boerengolfen, kano- en fietsverhuur, polderschuittochten en is er een manege in de buurt.

Leuke tip: een meerdaagse vakantie waar u al wandelend of fietsend de verschillende Restinn locaties bezoekt. Restinns liggen direct aan bestaande fiets en wandelroutes langs de Westfriese Omringdijk met een onderlinge afstand van twintig kilometer. Wij verwelkomen u het hele jaar door.

Referentienummer: 10565
Menu
×